TEMEL İLKELERI YANGıN ÇıKış KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve yarar şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın terk edilmesine imkân tanır.

Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, dünyaa sahih açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

Ayrıksı bir şpeş ise bapların tamamıyla belirgin duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran şayet yangın bapsı uygun zamanlarda kapanmayacak ve engelsiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

BİST ismi şeşnda açıklanan tüm bilgilerin telif hakları büsbütün BİST'e ilişkin olup, yeniden yayınlanamaz. Veriler aracılığıyla sağlamlanmaktadır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı dosdoğru itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan ürkü şube gestaltsında kullanılır. Korku çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat epey fonksiyonel ve düzgün olmalıdır.

Yangın kapılarını bariz saklamak muhtevain kullanılan elektromanyetik tutucular ve Yangın Merdiveni Kapısı bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişik varyasyonları vardır. Buna menent şekilde kapıları kilitli bağlamak için otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Kalamış Galatasaray Tesisleri'nde atılan meşaleler nedeniyle yangın çıkarken itfaiye ekipleri yangına karışma etti.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar normal kapı kolu kabilinden mümkün.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve ürkü barı üzere evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı cam ağırlıklabilme özelliği bulunmaktadır.

Veriler kapıların belirli derecelere denli dayanabildiğini gösterse de bu tarz şeylerin tümü tatbikat ortamında kaydedildiği kucakin sahih hayatta aynı özetları vermeyebilir.

Report this page